Wokret m kylling

 

En wok er et herligt redskab at lave mad i. Den skal være af støbejern, og tung som terminerne i december. Som alt andet støbejernegryde/stegeværk, skal den forbehandles med madolie, inden den tages i brug, men så er den også næsten som teflonbelagt......

Kategori: Hovedret

Tilberedelsestid: 20 minutter

Tilbehør: Rødvn, øl, milde syltede chilli, syltede hvidløg i chilli og en dejlig partner at se dybt i øjnene. Men da retten godt kan give flatulens hos nogle, anbefales det at man ikke kalkulerer med at skulle sove i ske sammen....

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. En stor grydefuld vand bringes i kog . Nudlerne kommes i og koger 5 minutter, før de tages op og drypper af og afkøles Ellers bruges Nudler i Kokosfløde

  2. Alle ingeredienserne - bortset fra rejerne - skæres i små stykker (Men blandes ikke)

  3. Lidt olie i bunden af wokken, varmes godt op - den skal stå på fuld drøn under hele madlavningen

  4. 1 spk karry pr. person kommes i olien. Når det syder, er det om at komme det næste i

  5. Kyllingestykkerne, løg, hvidløg og chillien lynsteges et par minutter, skubbes derefter op ad wokkens side

  6. De frosne grøntsager og rejer lægges op ad wokkens sider. De skal ikke steges, mens dampkoges sammen med resten.

  7. Blomkålen steges 5 minutter under låg, vendes jævnligt, og skubbes derefter op ad siden

  8. Resten af grøntsagerne steges - et hold ad gangen - ca et minut hver. Låg på wokken ind i mellem. Som den eneste ingrediens, skal champignonerne have et drys stødt peber

  9. Nudlerne steges et par minutter under låg. Vendes et par gange

  10. Kom lidt soya på nudlerne

  11. Salt over det hele

Tjah; så er resten op til dig. Spis, drik og vær glad.

Med venlig hilsen
©2011  Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] [ tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]