2matsuppe

En dejlig, stærk suppe, der er nem at lave. Oplagt vintermad.

Kategori: Middag- eller mellemmåltid

Tilberedningstid: 25 minutter

Tilbehør: Øl og Løjserbrød med smør

Ingredienser 2 portioner eller deromkring:

Fremgangsmåde:

  1. Løget pilles og skæres i stykker, Hvidløgsfeddene pilles. Peberfrugterne hakkes (hvis der er nogen). Det hele kommes i en gryde sammen med lidt madolie, salt, karry og paprika. Det svitses en smule, men må IKKE blive mørt.

  2. Bouillonterningen og risen samt nok vand til at alle kan få en portion tilsættes

  3. Der spædes løbende op med lidt mælk. Suppen skal være tyk

  4. Koger i 25 minutter - mindst. Risene skal koge ud og jævne suppen. Nogle vil foretrække at kvadre indholdet med en stavmassageblender til sidst, men sådan  en har jeg ikke.

  5. Evt. hårdkoges og pilles æggene. De halveres og lægges i hver portion.

Og så må der spises. Retten varmer meget, både på grund af temperaturen og på grund af de varmende krydderier. Hvis suppen er blevet for stærk, må der beregnes mere øl til.

Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] [ 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]