En dejlig, stærk suppe, der er nem at lave. Oplagt vintermad.
Kategori: Middag- eller mellemmåltid
Tilberedningstid: 25 minutter
Tilbehør: Øl og Løjserbrød med smør
Ingredienser 2 portioner eller deromkring:
1-3 løg
1-10 fed hvidløg
1-2 spk grødris
1 ds hakkede, flåede tomater
1-2 dl mælk
Lidt rester af rød, grøn og gul peberfrugt, hvis de alligevel ikke skal bruges til andet
bouillonterning(er)
madolie, karry og paprika (Ca 1 spk af hver)
Evt. et par æg
Fremgangsmåde:
Løget pilles og skæres i stykker, Hvidløgsfeddene pilles. Peberfrugterne hakkes (hvis der er nogen). Det hele kommes i en gryde sammen med lidt madolie, salt, karry og paprika. Det svitses en smule, men må IKKE blive mørt.
Bouillonterningen og risen samt nok vand til at alle kan få en portion tilsættes
Der spædes løbende op med lidt mælk. Suppen skal være tyk
Koger i 25 minutter - mindst. Risene skal koge ud og jævne suppen. Nogle vil foretrække at kvadre indholdet med en stavmassageblender til sidst, men sådan en har jeg ikke.
Evt. hårdkoges og pilles æggene. De halveres og lægges i hver portion.
Og så må der spises. Retten varmer meget, både på grund af temperaturen og på grund af de varmende krydderier. Hvis suppen er blevet for stærk, må der beregnes mere øl til.
Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen