Støbejernsgrej

 

En wok, en støbejernspande eller gryde er noget af det bedste, at lave mad i. De kan tåle varmen og stort set alt, hvad man kan komme i dem. Og de holder evigt, hvis de behandles rigtigt. De må bare ikke vaskes med opvaskemiddel og de skal forberedes, inden de tages i brug. Husk blot, at denslags redskaber ikke er kvindeting. De er alt for tunge.

Kategori: Grej

Tilberedelsestid: 20 minutter

Tilbehør: Næ

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Støbejernstingesten vaskes grundigt med sulfo (For sidste gang i dens liv)

  2. Eventuelt slibes den med smergellærred, ståluld eller ståluldsæbesvamp

  3. Tørres grundigt og sættes på en varm plade

  4. Smøres omhyggeligt med madolie på indersiden

  5. Varmes så meget, at olien fordamper. Herved efterlader den en beskyttende hinde.

  6. Køles af og smøres i olie igen

  7. Gentag processen 2-3 gange

Herefter brænder maden ikke på og grejet er beskyttet mod alt andet end sæbe. Når jeg har gjort min wok ren, tørrer jeg den straks, gnider den indvendigt med madolie og varmer den op, så den gennemtørrer og alle mikroskopiske sprækker lukkes af oliehinden. Så bliver den bedre og bedre for hver gang - ganske som en god elskerinde.....

Undgå

Med venlig hilsen
©2008 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] [ Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]