Stegte ris

 

Kategori: Hovedretter

Tilberedelsestid: ½ time - 30 minutter

Tilbehør: F.eks. Tzatziki

Ingrid Jensen:

Fremgangsmåde:

  1. Steg baconen, men ikke helt tør. Læg den uden fedt på fedtsugende papir eller en si. Det afstegte fedt bruges ikke i denne ret.

  2. Renst og snit pebrene i knap  1*1 cm store stykker

  3. Skræl og finsnit guleroden

  4. Varm 1-2 spk. olivenolie i wokken

  5. Hæld risen i. Vend den ofte og steg den ikke for varmt.

  6. Når risen begynder at bliver varm, tilsættes pebrene og guleroden og der lægges låg på. Vendes stadig hyppigt.

  7. Når gulerødderne begynder at blive mørere, tilsættes baconen

  8. Det hele vendes et par gange og der tilsættes kinesisk lidt soya efter smag

Tjah, sværere er det ikke.

Med venlig hilsen
©2010 Jan E. Sørensen


Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] [ Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]