Stegetemperaturer

Rart at vide, hvis man har et stegetermometer. Eller anskaf et digitalt et; det er halvtredseren værd.

Kategori: Info

Oksekød, lam, kalv

Meget rødt (Lilla).................55 grader
Rødt......................................58 grader
Medium¨...............................63 grader
Gennemstegt (til Mormor)..68 grader

(Skal den steges mere, har det lokale krematorie en plan....)

Svinekød

Medium................................70 grader
Gennemstegt......................77 grader

And, kylling og kalkun

And, Kylling og Kalkun.....83 grader - Gælder også f.eks andebryster

Fisk

Diverse..............................72 grader Husk meget væde, da det nemt bliver tørt

Rygetid, varmrøgning: Sild: 10 min. Mellemstor laks: 20 min, stor laks: op til 1 time v. 70 grader

Hviletid

Alt kød har godt af at hvile inden det bliver skåret ud og serveret.

Regn altid med minimum 10 minutter. En and kan godt tåle 15 minutter tildækket med prikket staniol.

Tag kødet ud af ovnen (eller sluk) 3-4 grader inden den er færdig.  Temperaturen fortsætter nemlig med at stige forbavsende meget, mens det hviler.

 

Velbekomme
© 2010Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] [ Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]