Ristede mandler er vel kendte af de fleste. Ristningen frigiver og forstærker smagen og tilfører noget ekstra. Disse soyaristede mandler er let saltede og ret aromatiske. Herlige som snacks eller tilbehør til ris, nudler eller wokretter. Strø dem på den færdige mad inden servering eller server dem i små skåle ved bordet...
Kategori: Tilbehør
Tilberedelsestid: 25 minutter
Tilbehør: Kan spises alene, eller som tilbehør til pasta, ris- eller wokretter
Ingredienser:
1-2 håndfulde mandler - eller hvor meget, du nu vil lave. Beregn rigeligt; svindet er enormt - afhængig af køkkenskriverne
½ dl kinesisk soya
2 spk god madolie, gerne jordnødde- eller valnøddeolie
Fremgangsmåde:
Smut mandlerne og læg dem på sugende papir. De kan eventuelt halveres, men mindre skal de heller ikke være
Varm olien i bunden af en gryde eller wok til den ryger - altså olien
Smid mandlerne i, men pas på, de kan sprutte (Ligesom visse kvinder)
Rist dem under omrøring til de lige begynder at tage farve på begge sider. De må IKKE blive mørke
Kast dem hurtigt over i soyaen, som derved næsten kommer til at koge. Evt. kan soyaen bringes i kog i forvejen. Rør jævnligt rundt i dem mens de køler af
Når soyaen er kold, kan den hældes fra (Den kan godt benyttes igen eller hældes i maden)
Lad mandlerne dryppe lidt af og smag.
Serveres i små skåle eller drysses direkte på maden. De skal ikke tilsættes før servering, da smagen går af dem hvis de ligger og sumper for længe i væsken.
Med venlig hilsen
©2010 Jan E. Sørensen