Røget filet

 

Kategori: Kød

Tilberedelsestid: ½ time + 10 dage

Tilbehør: Fileten kan spises som den er, som pålæg, eller steges til alt muligt

Ingrid Jensen:

Fremgangsmåde:

  1. Vask kødet. Det er en smagssag om du vil skære ribbenene fra til rewlsben/gode ben/stegeben eller beholde dem på

  2. Tørsalt det 2 dage på køl

  3. Lagesalt det i 7 dage på køl ved 16 saltgrader (180 g salt pr. l vand) eller 4 dage, hvoreftger det modner 3 dage på køl.

  4. Udvand det i ferskvand på køl 2-3 timer, hvis du ikke har valgt at modne det.

  5. Tør det på køl nogle timer, til det er tørt udenpå

  6. Koldrøg det ca 12-36 timer efter smag

  7. Lad det modne i køleskabet i pergamentpapir et par dage (frisk koldrøget smager lidt surt). Skift pergamentpapiret, hvis det bliver fugtigt. Det kan også fryses ned i pergamentpapir med en plastpose udenom

Så får du dejligt, billig røget filet der smager helt anderledes kraftigt. Væn dig til at skære meget tyndere skiver, end du plejer, så sparer du en masse kalorier og får stadig mere smag.

Med venlig hilsen
©2010 Jan E. Sørensen


Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] [ Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]