Røget bacon

 

Kategori: Tilbehør

Tilberedelsestid: 1½ uge, totalt 1-2 arbejdstimer

Tilbehør:

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Fang en gris, barber den og skær flæskesiderne af. Nogle foretrækker at fjerne ribbenene, men det er ikke nødvendigt.

  2. Flæskesiderne skæres i passende stykker fra starten

  3. Saltes i 5 dage på køl ved 25 saltgrader

  4. Saltes 3 dage ved ca 15 saltegrader

  5. Udvander 4-5 timer

  6. Tørres på køl

  7. Koldryges ca 30 timer ved max. 30 grader C (ca 86 grader F)

  8. Modner i køleskab 1-2 dage. Baconen må på dette tidspunkt ikke pakkes lufttæt

  9. Spises, pakkes, vacuumpakkes, eller fryses.

Spises som pålæg. I løbet af de første dage kan der godt komme lidt væske ud af salaten. For at den ikke skal blive for tynd, kan den lægges i en dyb tallerken i en si, så vandet kan dræne af.

Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] [ Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]