Kategori: Forret
Tilberedelsestid: Nogle timer i lagen plus et par minutter i grillen
Tilbehør: Løjserbrød
Ingredienser
1-2 pakker tigerrejer eller andre store rejer
1-2 appelsiner
4-10 fed hvidløg, pilles og knuses (kan udelades)
½Olivenolie ½majsolie
Salt
Frisk, hakket basilikum
Honning
Fremgangsmåde:
Marinade laves af appelsinsaft fra de pressede appelsiner og alt andet end rejerne
De optøede rejer kommes i en frysepose med marinaden. Liggetid et par timer i køleskab. (Frosne rejer skal ligge i lagen ved køkkentemperatur i et par timer)
Fyr op under grillen, indirekte varme og godt med fut på. Indirekte varme.
Tilsæt birketræ i små stykker.
Når de udvikler en god røg, og naboerne er begyndt at klage, kan du lægge rejerne på etellerandet, der kan tåle mosten, og ind i grillen med dem.
Låget på. Fuld undenluft, lukket for ovenuft
Ryges ca 5 min. Kig til dem, de skal være røde, men ikke tørre.
Og så er det bare at servere
Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen