God årgangsrødvin er selvfølgelig det eneste rigtige at servere. Men virkeligheden er nu engang ikke altid sådan. Økonomi og tilfældigheder kan gøre, at vi må nøjes med Nettos billigste bordvin... Men den er nu heller ikke så ringe endda, hvis den bliver peppet lidt op
Kategori: Vin
Tilberedelsestid: 2 minutter + 2 minutters luftetid eller noget
Tilbehør: En god steg og stearinlys
Ingredienser:
1 fl billig rødvin
1 sukkerknald
1 knivspids vanillesukker (Endelig ikke mere, end der kan ligge på det sorte af en negl)
Fremgangsmåde:
God rødvin skal åbnes et par timer før serveringen og stå i stuetemperatur til den serveres. Det skal dårlig rødvin også, men den skal nogle gange lige tunes lidt.....
Halvdårlig og dårlig rødvin kan ofte reddes, hvis den ikke ligefrem er blevet til eddike
Enten kan den dekanteres ved at den pøses - så det skummer - over i en karaffel. Derved iltes vinen og efter et par timers tid er den helt drikkelig
Hvis vinen er for sur, kan den tilsættes ET sukkerknald, rystes og lad den og stå et par timer
Den kan også tilsættes en knivspids vanillesukker. Det gør vinen meget mere rund og aromatisk, men brug endelig ikke for meget. Den må ikke smage af vanille.
Man kan selvfølgelig også vælge at bruge den som den er - til madlavning eller glögg.
Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen