Ris med rejer og grønt

Dette er de bedste ris, jeg har opfundet. Jeg lavede oprindelig forårsruller til, men det er ikke engang nødvendigt. Den smager herligt blot med et stænk kinesisk soya

Kategori: Tilbehør eller hovedret eller mellemmåltid

Tilberedelsestid: 25 minutter

Tilbehør: Kød, forårsruller eller - ingenting. Kinesisk soya er nødvendigt

Ingredienser til en lille familie:

Fremgangsmåde:

  1. Løget skrælles og skæres i 7-9 stykker. Evt lidt mere

  2. Pebrene skylles og de fleste af kernerne fjernes. Herefter hakkes de i knap centimeterstore tern

  3. Olien varmes i bunden af en gryde. Når den er varm nok, smides krydderiet i. Det skal lige syde lidt, så

  4. kommes løgene i. Skru lidt ned, det skal syde men ikke brune

  5. Efter ca 1 minut - hvor løgene holdes i bevægelse - smides de peberfrugterne i

  6. Det hele sviter et par minutter. Det skal stadi ikke brune, bare gyldnes

  7. Hæld vand i, ca ½ dl. pr person

  8. 1 tsk salt pr person - måske lidt mindre

  9. Når vandet koger, tilsættes risen. Hæld den roligt i minden af gryden. Når den danner en top 1-2 cm over vandet, er det nok. Ryst gryden. Skru ned for varmen så snart det er i kog. Det skal kun småsimre

  10. Læg låg på.

  11. Efter 6 minutter, smides en håndfuld frosne/halvtøede rejer i. Der skal ikke røres i risene nu. Låget skal straks på igen

  12. Efter yderliger 6 minutter (=Ialt 12 minutters kogetid) slukkes for gryden, og den henstår i dyb meditation under samme låg i yderligere 12 minutter.

  13. Herefter løsnes risene og røres let rundt. Står yderligere 2 minutter under låg før de serveres

  14. Lidt soya på - og så er det bare at nyde. Kan også spises kold, men må ikke opbevares for længe; rejer har ultrakort holdbarhed når de er taget op.

Velbekomme
©GentlemanLøjseren 2010


Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] [ Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]