Dette er de bedste ris, jeg har opfundet. Jeg lavede oprindelig forårsruller til, men det er ikke engang nødvendigt. Den smager herligt blot med et stænk kinesisk soya
Kategori: Tilbehør eller hovedret eller mellemmåltid
Tilberedelsestid: 25 minutter
Tilbehør: Kød, forårsruller eller - ingenting. Kinesisk soya er nødvendigt
Ingredienser til en lille familie:
Basmati- eller Jasminris
1 lille løg
1/4 rød peber.
1/4 grøn peber
1/4 gul peber
(Evt uønsket pebertype udelades. De kan sikkert erstattes af porrer, forårsløg eller andet spændende)
1 håndfuld frosne rejer pr. person
salt
karry eller paprika afhængig af kødretten
Lidt olie. (Til denne slags let stegning bruger jeg gerne majs- eller solsikkeolie, der indeholder en masse godt og ik så meget skidt.)
Fremgangsmåde:
Løget skrælles og skæres i 7-9 stykker. Evt lidt mere
Pebrene skylles og de fleste af kernerne fjernes. Herefter hakkes de i knap centimeterstore tern
Olien varmes i bunden af en gryde. Når den er varm nok, smides krydderiet i. Det skal lige syde lidt, så
kommes løgene i. Skru lidt ned, det skal syde men ikke brune
Efter ca 1 minut - hvor løgene holdes i bevægelse - smides de peberfrugterne i
Det hele sviter et par minutter. Det skal stadi ikke brune, bare gyldnes
Hæld vand i, ca ½ dl. pr person
1 tsk salt pr person - måske lidt mindre
Når vandet koger, tilsættes risen. Hæld den roligt i minden af gryden. Når den danner en top 1-2 cm over vandet, er det nok. Ryst gryden. Skru ned for varmen så snart det er i kog. Det skal kun småsimre
Læg låg på.
Efter 6 minutter, smides en håndfuld frosne/halvtøede rejer i. Der skal ikke røres i risene nu. Låget skal straks på igen
Efter yderliger 6 minutter (=Ialt 12 minutters kogetid) slukkes for gryden, og den henstår i dyb meditation under samme låg i yderligere 12 minutter.
Herefter løsnes risene og røres let rundt. Står yderligere 2 minutter under låg før de serveres
Lidt soya på - og så er det bare at nyde. Kan også spises kold, men må ikke opbevares for længe; rejer har ultrakort holdbarhed når de er taget op.
Velbekomme
©GentlemanLøjseren 2010