Kategori: mellemmåltid eller hovedret
Tilberedelsestid: 120 minutter - 2 timer
Tilbehør: Sukker, kanel, smørklatsmør eller andet. Juleøl er ikke så ringe at drikke til....
Ingredienser:
grødris
mælk
½ tsk salt
Fremgangsmåde:
Risene kommes i en mikrobølgeovnfast skål og skylles med rent vand.
Sættes i mikrobølgeren med resten af vandet og koger for fuldt styrke til vandet er ved at være væk
½ liter mælk tilsættes og tilbage i mokrobølgeovnen, til mælken koger. Røres ind i mellem
Der tændes for gryden, og når den er ved at være varm, hældes det hele over i den. Skrues ned til svag varme, og røres jævnligt. Ind imellem koger mælken ind og grøden bliver for tyk, Så koges ½ liter mælk ad gangen i mikrobølgeovnen, inden den tilsættes. Derved slipper du for at skrue op og ned for gryden - og minimerer risikoen for at stadset brænder på
Smag jævnligt på grøden. Når den er færdig. tilsættes saltet og det serveres rygende varmt
Tips: Resten skal i køleskabet og kan enten varmes i microbølgeovnen - under omrøring og med lidt frisk mælk - eller bruges til klatpandekager
Tips2: Hvis du skal lave Ris A'la mande af resten, skal du flække en stang vanille og røre den i, når I andre har fået grøden. Så kan den stå og trække i gryden mens det hele køler af. Tag stangen op og skrab alle kerner ned i grøden, inden du stiller det i køleskab. (Ellers bliver den bitter). Så er den klar til flødeskum, vanillesukker og sukker dagen efter.
Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen