Ris1grød

 Denne risengrød brænder ikke på - som mælkegrød ellers har meget nemt ved - idet den kombinerer mikrobølgeovnen og gryden

Kategori: mellemmåltid eller hovedret

Tilberedelsestid: 120 minutter - 2 timer

Tilbehør: Sukker, kanel, smørklatsmør eller andet. Juleøl er ikke så ringe at drikke til....

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Risene kommes i en mikrobølgeovnfast skål og skylles med rent vand.

  2. Sættes i mikrobølgeren med resten af vandet og koger for fuldt styrke til vandet er ved at være væk

  3. ½ liter mælk tilsættes og tilbage i mokrobølgeovnen, til mælken koger. Røres ind i mellem

  4. Der tændes for gryden, og når den er ved at være varm, hældes det hele over i den. Skrues ned til svag varme, og røres jævnligt. Ind imellem koger mælken ind og grøden bliver for tyk, Så koges ½ liter mælk ad gangen i mikrobølgeovnen, inden den tilsættes. Derved slipper du for  at skrue op og ned for gryden - og minimerer risikoen for at stadset brænder på

  5. Smag jævnligt på grøden. Når den er færdig. tilsættes saltet og det serveres rygende varmt

Tips: Resten skal i køleskabet og kan enten varmes i microbølgeovnen - under omrøring og med lidt frisk mælk - eller bruges til klatpandekager

Tips2: Hvis du skal lave Ris A'la mande af resten, skal du flække en stang vanille og røre den i, når I andre har fået grøden. Så kan den stå og trække i gryden mens det hele køler af. Tag stangen op og skrab alle kerner ned i grøden, inden du stiller det i køleskab. (Ellers bliver den bitter). Så er den klar til flødeskum, vanillesukker og sukker dagen efter.

Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] [ Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]