Jeg skulle lave noget varieret mad til en vegetar. Og efter få dage var jeg ved at løbe tør for ideer.. Men så...
Kategori: Tilbehør
Tilberedelsestid: ca ½ time til 30 minutter
Tilbehør: Tjah. Detteher er en slags avanceret kartoffelmos, så tag det, du plejer at tage kartoffelmos til.. Bare ikke røde pølser.
Ingrid Jensen - til 2+ personer
Knap 1 kg kartofler
1 nogenlunde stor pastinak
Andebouillon (som pulver)
1 bouillonterning
Hvis peber
Cayennepeber
Muskatnød
Smør
1 dl fløde eller soyafløde
1 forårsløg
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og sæt dem til at koge i letsaltet vand
Skræl pastinakken og skær den i nogenlunde lige brede stykker.
Når kartoflerne har kogt et kvarters tid, smider du pastinakstykkerne i
Rens forårsløget og hak den hvide del i grove stykker, og den grønne del finthakkes
Mens det koger mørt, finder du den store blender frem. Vandet hældes fra og resten kommes i blenderen sammen med det hvide fra forårsløget, ca 50g smør, noget revet muskatnød, lidt hvid peber, en smule cayennepebber, et par spiseskefulde andebouillon, fløden og en knust bouillonterning
Det hele blendes til det er (rigtig gættet) blendet
Serveres i en skål med det grønne fra forårsløget drysset dekorativt rundt om.
Med venlig hilsen
©2008 Jan E. Sørensen