Pastinakmos

 

Jeg skulle lave noget varieret mad til en vegetar. Og efter få dage var jeg ved at løbe tør for ideer.. Men så...

Kategori: Tilbehør

Tilberedelsestid: ca ½ time til 30 minutter

Tilbehør: Tjah. Detteher er en slags avanceret kartoffelmos, så tag det, du plejer at tage kartoffelmos til.. Bare ikke røde pølser.

Ingrid Jensen - til 2+ personer
 

Fremgangsmåde:

  1. Skræl kartoflerne og sæt dem til at koge i letsaltet vand

  2. Skræl pastinakken og skær den i nogenlunde lige brede stykker.

  3. Når kartoflerne har kogt et kvarters tid, smider du pastinakstykkerne i

  4. Rens forårsløget og hak den hvide del i grove stykker, og den grønne del finthakkes

  5. Mens det koger mørt, finder du den store blender frem. Vandet hældes fra og resten kommes i blenderen sammen med det hvide fra forårsløget, ca 50g smør, noget revet muskatnød, lidt hvid peber, en smule cayennepebber, et par spiseskefulde andebouillon, fløden og en knust bouillonterning

  6. Det hele blendes til det er (rigtig gættet) blendet

  7. Serveres i en skål med det grønne fra forårsløget drysset dekorativt rundt om.

Med venlig hilsen
©2008 Jan E. Sørensen


Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] [ Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]