Mål og vægte

 

Beholdere, glas, krus, bestiks indhold

Deciliter til gram (Ved mål i dl. skal indholdet være rystet sammen)

Text Box: Indhold:
Beholdere, glas, krus, bestiks indhold
Deciliter til gram
Gamle danske mål
Forkortelser
Fra rumfang til vægt
Tabel med tsk/spk/dl
Mængde pr portion
Bageformes indhold
Ved mål i spiseskeer eller teskeer, menes der altid strøget mål

Gamle danske mål

Forkortelser

Fra rumfang til vægt

Tabel med tsk/spsk/dl gram

  1 tsk 1 spsk 1 dl
Farin – brun   9 60
Flormelis   8 50
Hvedemel   9 60
Kartoffelmel   3 9 60
Majsmel/Maizena 3 9 60
Olie 4,5 14 90
Fint salt 7 14 110
Groft salt 4 13 80
Sirup     145
Smeltet smør 4,5 14 90
Sukker. fint 4 12 80
       

Beregning af mængde pr. portion

Kød

 Fisk

Bageformes indhold

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] [ Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]

© hele sitet, design og indhold, 2008 Jan E. Sørensen 2004, 2005,2006, 2007, 2008. Eftertryk MED kildeangivelse tilladt.