Løse ris

 

Løse ris med smag efter Løjserens hoved. Løse ris kan ikke bindes....

Kategori: Tilbehør til hovedretter

Tilberedelsestid: 30 minutter

Tilbehør: Hovedret

Ingrid Jensen - til 1 person:

Fremgangsmåde:

Olien opmåles og hældes i bunden af en gryde, der er af nogenlunde tilpas størrelse til formålet, og der skrues op for blusset. Løget pilles og deles i nogle få stykker, der vippes i gryden sammen med karryen. Det steges meget let. Det må IKKE brunes. Herefter tilsættes nok vand til at koge risene i og bouillonterningen tilsættes. Vandet bringes i kog. Risen væltes i og der skrues ned for blusset. Kogetid præcis 12 minutter, Herefter slukkes blusset og det hele bliver stående under låg i yderligere  12 minutter. Tag låget af og rod op i risene, så de løsnes.

Med venlig hilsen
©2010 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] [ Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]