Advarsel: Kvinder kan blive tykke af Løjserens creme *B*. Det anbefales at indtage den direkte fra kilden.... gennem munden........................................................................... Varm......................................
Kategori: Søde sager og desserter
Tilberedelsestid: 15 minutter
Tilbehør: F.eks. Henkogte frugter, stegte rugbrødskugler eller andet efter behag. Som kold kan der spises A38, yoghurt eller is til eller den kan bruges som kagecreme.
Ingrid Jensen - til 1 person:
ca 2 æg pr. person + 1
ca ½ håndfuld sukker - smag selv til.
ca 2 dl mælk
ca 2 spk mel
ca 1-2 spk vanillesukker
ca 2 spk smør
Fremgangsmåde:
Der skal foregå to simultane processer:
1: Æg og sukker skal piskes til de er hvide og stive.
2: Der skal laves en enkel opbagning af smør, mel og mælk.
Når begge ovenstående er klar - samtidig - slukkes for komfuret, men gryden tages ikke af pladen.
Æggesnapsen hældes langsomt - i små stød - i opbagningen, mens der vendes moderat, så den fine, luftige struktur ikke falder sammen. Det må IKKE koge nævneværdigt. Når det hele er ved at være samlet af varmen, tilsættes vanillesukkeret og der røres præcis til det er samlet - ikke mere og slet ikke mindre. Tag gryden af ilden og server eller sæt i køleren.
Serveres varm eller iskold efter behag...
Med venlig hilsen
©2008 Jan E. Sørensen