Kylling i karry

 

Kategori: Hovedret

Tilberedelsestid: 75 min inkl kogetid

Tilbehør: Løse ris

Ingredienser

Fremgangsmåde:

  1. Kyllingen fanges, myrdes, hovedafbrydes, plukkes og renses - herunder fjernes fødderne. Det er synd at gøre det før den er død....

  2. Evt. kan kyllingen skæres i store stykker, men knoglerne skal med i gryden

  3. Løgene pilles og deles i 7 stykker

  4. Hvidløgene pilles

  5. Kyllingen koges ½-1 time sammen med løg og 2 bouillonterninger. Kortere tid jo mindre kødstykkerne er

  6. Tages op og kødet pilles fra skroget og skæres i ca 2 cm lange stykker

  7. Skroget og andet, der ikke skal spises, koges videre i suppen tild er kun er ca 1-1½ dl tilbage

  8. Suppen sies groft gennem et dørslag. Enten med det samme, eller når den bruges

  9. I bunden af en gryde smeltes margarinen og 2-4 spk karry tilsættes.

  10. Når det holder op med at syde, tilsættes mel under omrøring, og der laves en melbolle (almindelig opbagning)

  11. Først opbages med mælken, så tilsættes det revne æble, og der opbages videre med suppen og til sidst følden - ganske som ved opbagt sovs. Denneher skal bare være lidt tyndere.

  12. Kødet tilsættes. Knoglerne kasseres eller smides efter katten. Hunde må ikke få fjerkræknogler.

  13. Asparges, mandler og champignon tilsættes. Hvis champignonerne er hjemmeristede, skal de lægges ovenpå ved serveringen som en slags toppings. De kan ikke fryses

Text Box: Ristning af champignons
1) Rens og skær i skiver
2) En støbejernspande varmes voldsomt op
3) En smule margarine kastes på
4) Champignonerne væltes i og brunes på begge sider ved fuld varme et par minutter - ikke så længe, at de safter.
Krydres med stødt peber under stegningen
Er egnet til at fryse ned.

Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] [ Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]