Kategori: Kager
Tilberedelsestid: 1 times arbejdstid + et par timers ventetid
Tilbehør: Kaffe & gæster
Ingredienser
1/3 mandler
1/3 flormelis
1/3 ren rå marcipan (Brug aldrig marcipan, der er lavet af andet end mandler)
et par æggehvider
Chokolade til chokoladeundertræk
Evt. blød nougat
Fremgangsmåde:
Mandlerne smuttes og rives fint
Mandler, flormelis og marcipan blandes med et par æggehvider under svag opvarmning. Det skal ikke blive varmere end 35-40 grader og konsistensen skal være så fast som muligt, uden at det smuldrer
Når det hele er blandet, afkøles det
Dejen formes til trekantede pølser. Evt. i ringe
Hvis der skal blød nougat i, skal dejens trilles flad og formes omkring smalle strimler blød nougat
Bages i ovn ved 250 grader i ca 12 min, til de lige er svagt gyldne på toppen
Når de er afkølede, væltes de og overtrækschokoladen smøres på bunden (Derfor hedder det chokoladeundertræk)
Når undertrækschokoladen er kold, kan de stilles på højkant igen og pyntes med zigzagstriber af flormelis/vandblanding
Er velgenede til at fryse.
Velbekomme
©2008-10 Jan E. Sørensen