Kransekage

 

Kategori: Kager

Tilberedelsestid: 1 times arbejdstid + et par timers ventetid

Tilbehør: Kaffe & gæster

Ingredienser

Fremgangsmåde:

  1. Mandlerne smuttes og rives fint

  2. Mandler, flormelis og marcipan blandes med et par æggehvider under svag opvarmning. Det skal ikke blive varmere end 35-40 grader og konsistensen skal være så fast som muligt, uden at det smuldrer

  3. Når det hele er blandet, afkøles det

  4. Dejen formes til trekantede pølser. Evt. i ringe

  5. Hvis der skal blød nougat i, skal dejens trilles flad og formes omkring smalle strimler blød nougat

  6. Bages i ovn ved 250 grader i ca 12 min, til de lige er svagt gyldne på toppen

  7. Når de er afkølede, væltes de og overtrækschokoladen smøres på bunden (Derfor hedder det chokoladeundertræk)

  8. Når undertrækschokoladen er kold, kan de stilles på højkant igen og pyntes med zigzagstriber af flormelis/vandblanding

Er velgenede til at fryse.

Velbekomme
©2008-10 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] [ Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]