Kategori: Middagsretter
Tilberedelsestid: 15 minutter + ½ times kogetid
Tilbehør:Løjserbrød og smør kan anbefales
Ingredienser:
1 spk. karry (Original Madras)
1-2 løg
½-1 hvidløg
2-5 kartofler
½-1 liter mælk (Ikke skummetmælk=blåmælk)
2 bouillonterninger
1 klat fedtstof
1 ds. champignon
evt. andre dåser, f.eks. asparges, bambusskud o.s.v.
Fremgangsmåde:
Løg og hvidløg renses og skæres i stykker
Fedtstoffet varmes. Karryen og løgene steges let, men de må ikke brunes
Kartoflerne skrælles
Vandet fra dåserne kommes i sammen med bouillonterningerne og kartoflerne, der rives eller hakkes meget fint
Det hele koger, til kartoflerne er kogt helt ud. Evt. tilsættes en smule vand, men det skal være så lidt som muligt
Mælk tilsættes og det hele koger lidt ind
Serveres varmt, gerne med brød til.
Velbekomme
©2008-10 Jan E. Sørensen