Hvidløgsolie

 

Hvidløgsolie bruges i salater og til stegning. Den giver en herlig duft af hvidløg, men uden at bruge hele hvisløgsfed..... Brug den ved tilberedningen og sæt den på bordet til at dryppe på maden.

Kategori: Olier

Tilberedelsestid: 5 minutter

Tilbehør: Salat eller kød eller andet. Faktisk er det vel omvendt; hvidløgsolien er en slags tilbehør

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Pil hvidløgsfeddene fra hinanden og fjern skallerne

  2. Hæld dem i et gennemsigtigt, højt, smalt glas eller flaske. (En tømt madolieflaske er finfin)

  3. Overhæld det hele med olien og stil det i køleskabet

  4. Efter et par dage kan du begynde at bruge olien. Top op med frisk olie af samme slags hver gang du har taget noget, så har du altid frisk hvidløgsolie

  5. Opbevares på køl og mørkt

Hvor svært kan det være *G*

Til bruchetta kan du i stedet knuse feddene i en blanding af ½olivenolie og ½ majsolie og lade det stå koldt et døgn. Så er hvidløgene ikke så skarpe og olien er meget aromatisk og bruges til at pensle Toscanabrødene med og en smule hældes over tomaterne.

Med venlig hilsen
©2010 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] [ Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]