Hvidløgsolie bruges i salater og til stegning. Den giver en herlig duft af hvidløg, men uden at bruge hele hvisløgsfed..... Brug den ved tilberedningen og sæt den på bordet til at dryppe på maden.
Kategori: Olier
Tilberedelsestid: 5 minutter
Tilbehør: Salat eller kød eller andet. Faktisk er det vel omvendt; hvidløgsolien er en slags tilbehør
Ingredienser:
1-3 hvidløg (Gerne så mange, at feddene stort set fylder flasken)
ca 1 dl madolie af god kvalitet (evt. ½majsolie og ½ olivenolie)
Som variant: Dild og/eller en syltet, stærk chilli, der lægges i sammen med hvidløgene.
Fremgangsmåde:
Pil hvidløgsfeddene fra hinanden og fjern skallerne
Hæld dem i et gennemsigtigt, højt, smalt glas eller flaske. (En tømt madolieflaske er finfin)
Overhæld det hele med olien og stil det i køleskabet
Efter et par dage kan du begynde at bruge olien. Top op med frisk olie af samme slags hver gang du har taget noget, så har du altid frisk hvidløgsolie
Opbevares på køl og mørkt
Hvor svært kan det være *G*
Til bruchetta kan du i stedet knuse feddene i en blanding af ½olivenolie og ½ majsolie og lade det stå koldt et døgn. Så er hvidløgene ikke så skarpe og olien er meget aromatisk og bruges til at pensle Toscanabrødene med og en smule hældes over tomaterne.
Med venlig hilsen
©2010 Jan E. Sørensen