Hønsesalat

 

Kategori: Pålæg

Tilberedelsestid: Ca. et kvarters arbejdstid

Tilbehør: Brød, f.eks. Løjserbrød

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  1. Man fanger en kylling, piller fjerne og indvoldene af den og koger den til kødet lige netop er mørt

  2. Derefter pilles skind og ben fra (Det kan evt. koge videre til fond eller hønsekødsuppe)

  3. Kødet køles ned. Helt til køleskabskulde.

  4. Creme fraiche og mayonnaise blandes. Jeg foretrækker 1/3 mayonnaise.

  5. Smages til med sellerisalt og peber. Det må godt smage lidt salt.

  6. Aspargesen koges, deles i ca 2 cm lange stykke og drænes for vand

  7. Champignonerne drænes

  8. Kyllingen skæres - på tværs af fibrene - ud i ca. 1-1½ cm store stykker.

  9. Det hele blandes, og smages til med citronsaft.

Spises som pålæg. I løbet af de første dage kan der godt komme lidt væske ud af salaten. For at den ikke skal blive for tynd, kan den lægges i en dyb tallerken i en si, så vandet kan dræne af.

Velbekomme
©2010 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] [ Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]