Kategori: Hovedret
Tilberedelsestid: 75 min inkl kogetid
Tilbehør: Løse ris, kartofler, løjserbrød eller andet. Råsyltede ribs (til nød gele)
Ingredienser
1 hare, gerne lidt stor
½ hvidløg
3-6 friske laurbærblade
Friske basilikumblade
1-3 løg
1 pk. bacon i skiver
Sovs: Mælk, lidt mel, råsyltede ribs (til nød ribsgele)
Husk at alt vildt skal behandles som om det er salmonellebefængt.
Fremgangsmåde:
Haren skydes. Sigt gerne lidt højt, så der ikke kommer for mange hagl i selve kødet på kroppen.
Når haren har hængt ½delen af hængetiden. brækkes den op og skylles grundigt indvendigt.
Haren pelses og poterne og evt. ørerne
skæres af. Hovedet kasseres.
De andre smådele kan saltes, men næppe bruges igen.
Pelsen kan skrabes ren for fedt, kød og sener og saltes så
det holder længere.
Når haren er skyllet godt, fryses den ned i mindst et døgn af hensyn til evt. sygdomme.
Den optøede hare brunes på alle sider i en stor gryde.
Tilsæt ½ l vand, laurbærblade, basilikum, rensede hvidløgsfed og det rensede løg.
Læg baconen over haren, strimmel for strimmel, så det nogenlunde dækker kræet.
Det hele simrer under låg en times tid. Hold øje med at det ikke koger tør.
Sluk derefter for haren og lad den trække 15 min.
Herefter laver du en alm. opbagt sovs med bl.a. kraften fra haren. Krydr det med saften fra de råsyltede ribs
Tag haren op af gryden, pil kødet af den og server det sammen med det tilbehør, du har valgt. Baconen er til hunden og resten smides ud.
Velbekomme
©2009-10 Jan E. Sørensen