Gullasch

 

Min kraftige gullasch - der varmer en kold aften. Velegnet efter et skitur eller shopping i julestresset. Kan fryses. Det er en god ide at lave en stor portion og dele den op i portionsanretninger, der fryses ned. Så har man altid et hurtigt og mættende måltid at tage op i en snæver vending.

Kategori: Hovedretter

Tilberedelsestid: Et par timer

Tilbehør: Groft rugbrød eller helst Løjserbrød, smør, øl og rom

Ingredienser til 6 personer

Fremgangsmåde:

Generelt skal alle udskårne stykekr være så små, at retten overhovedet ikke kræver kniv.

  1. Kødet pudses for sener (De fleste har seneskræk) og skæres i smalle strimler. Husk at skære på tværs af kødets fibre. Ellers bliver det ikke mørt

  2. Baconen skæres i korte stumper - ca 2 cm

  3. Kartofler og gulerødder skrælles og  skæres i små stykker - ca 1 cm i tykkelse - rødderne lidt tyndere

  4. Løgene pilles og skæres i 6 stykker

  5. Hvidløgene pilles

  6. Chilierne hakkes groft med kniven

  7. Kødet og baconen brunes. Når det er ved at være brunet, tilsættes chili, løg og hvidløg og småbrunes

  8. Melet og paprikaen tilsættes og der plævres rundt til det er opsuget

  9. Resten tilsættes - bortset fra rommen og står og simrer 1½-2 timer under sporadisk omrøring, så det ikke brænder på

  10. Når det er serveringsklart, hældes ½ dl rom over og der røres rundt (Kokken kan jo konsumere den anden halve...)

Serveres med brød, smør, øl og rom.

Med venlig hilsen
©2008-10 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] [ Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]