Dette er en gammel norsk opskrift, jeg fik genoplivet fra Arve på www.grillguru.dk. Da det er god, sund og nærende mad, vil jeg dele den med jer her.
Kategori: Hovedret
Tilberedelsestid: 2½ time, heraf arbejde ca 10 min.
Tilbehør: Kogte, hvide kartofler
Ingredienser:
Hvidkålshoved
Lammekød. Kalvekød eller ungkvæg (der jo også er kalv) kan også bruges.
Hel, sort eller hvid pebber
Salt
Fremgangsmåde:
Lammekjøtt som er i biter/stykker legges lagvis i en stor kjele med båter av hodekål.
Hel sort pepper må det være i og da ganske mye.
Salt eller bouillonterninger tilsættes. Smag den til undervejs
Fyll på med vann så det står opp til samme høyde som kjøttet/kålen.
Når så dette har kokt i ca 2 timer så har mann i en gjevning.
Jeg rører ut litt fint hvetemel med vann og så rører jeg dette forsiktig inn i får i kålen. Sausen skal ikke bli for tykk. En mellomting mellom suppe og saus.
Serveres med poteter. Kjempegodt. Og vi lager alltid så mye at vi kan varme opp dagen etter. Mange syns at får i kålen smaker best da, dagen derpå.
Serveres brændende varm. I stedet for kartofler spiste vi groft rugbrød med smør til.
Meget velegnet med en øl og en dram til på en kold efterårsaften.
Velbekomme
©2010 arlar
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=13913