Denne herlige whiskeyflamberede pandekage er komponeret af den cybersilden Marianne*©
Kategori: Desserter & scoremad
Tilberedelsestid: 20 min
Tilbehør: Vanilleis
Ingredienser:
Selve pandekagerne:
½ l mælk
2 æg
1 tsk sukker
Smeltet magarine
Marinade:
100 g smør
1 spk honning
Reven saft og skal af en appelsin
Evt. 1 dl. hvidvin
Flormelis
Whiskey
Fremgangsmåde
Bland pandekageingredienserne bortset fra æggehviderne, der skal piskes og vendes i dejen lige inden stegning
Bag pandekagerne på STEGEpanden
Læg dem på et fad eller lign. og hold dem varme, f.eks. under dynen eller i ovnen
Marinade: Smelt smørret i en sautérpande til det bruser
Tilsæt honning og appelsin
De varme pandekager foldes i kvarte og lægges i marinaden et par minutter til den er trukket ind
Drys med sigtet flormelis og whiskey
Og så: Le grande finale: Stik ild i det (Fra aske til ild... GLs bemærkning)
Ifølge de, der ved det, vi andre heller ikke ved, må man ikke tænde dem med en tændstik, idet smagen og goftstoffer fra svovlet skulle kunne suse over i maden. Brug i stedet en flammekaster, ukrudtsbrænder eller miniudgaven: Fyrfadsligtheren.
PAS PÅ HÅR og ØJENBRYN
Og til afspilningen af Light my fire kan denne herlige ret nydes med et glas dessertvin og en sød partner.
Velbekomme
Marianne*©