Chokolademousse

 

Kategori: Hovedret

Tilberedelsestid: 5 + en times køletid

Tilbehør: Kaluha, f.eks.

Ingredienser til 4 store portioner

Fremgangsmåde:

  1. Fløden piskes til stift skum med vanillesukkeret

  2. Der tages en række tern fra chokoladen. Det grovhakkes.

  3. Resten af chokoladen smeltes i vandbad

  4. 4 store spk flødeskum tages fra

  5. Æggeblommerne røres i chokoladen

  6. Chokolademassen vendes i flødeskummet sammen med tilslaget - undtagen hvis det er appelsinsaft. Halvdelen af det grofthakkede chokolade smides i

  7. Massen lægges over i egnede glas. Flødeskummet lægges ovenpå i en klat på hver, og det hele drysses med resten af den revne chokolade

  8. Glassene stilles koldt en time eller mere. Det kan spises med det samme, men bliver mere stift efter noget tid

Er velegnet til at spise. Kan laves dagen før.

Velbekomme
©2009-10 Jan E. Sørensen

Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] [ Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]