Bacon

 

Kategori: Kød

Tilberedelsestid: ½ time + 10 dage

Tilbehør: Bacon kan spises som den er, eller steges til alt muligt

Ingrid Jensen:

Fremgangsmåde:

  1. Vask kødet. Det er en smagssag om du vil skære ribbenene fra til rewlsben/gode ben/stegeben eller beholde dem på

  2. Tørsalt det 2 dage på køl

  3. Lagesalt det i 3 dage på køl ved 20-22 saltgrader (ca 200 g salt pr. l vand)

  4. Lagesalt det i 4 dage på køl ved 16 saltgrader (180 g salt pr. l vand. Lagen fra den første saltning kan bare fortyndes)

  5. Udvand det i ferskvand på køl 2-3 timer.

  6. Tør det på køl nogle timer, til det er tørt udenpå

  7. Koldrøg det ca 24-36 timer efter smag

  8. Lad det modne i køleskabet i pergamentpapir et par dage (frisk koldrøget smager lidt surt). Det kan også fryses ned i pergamentpapir med en plastpose udenom

Så får du dejligt, billig bacon der smager helt anderledes kraftigt. Væn dig til at skære meget tyndere skiver, end du plejer, så sparer du en masse kalorier og får stadig smag nok.

Med venlig hilsen
©2010 Jan E. Sørensen


Forside ] Agurkesalat med hvidløg ] [ Bacon ] BodyTequila ] Brie ] Brød ] Butterdejsruller eller Ostebrødre ] Cacao ] Chokolademousse ] Coleslaw ] Crepes Miannes ] Dip ] Dressing ] Mormors salat ] Fisk ] Flæskesteg ] Får i kål ] Gin & Tonic ] Gravet ørred ] Gullasch ] Havregrynskager ] Hare grydestegt ] Hvidløgsolie ] Hønsesalat ] Immunforsvar ] Jokke ] Kalkun i Whiskey ] Kalkundeller ] Karrysuppe ] Kartoffel- porremos ] Kartoffelsalat ] Klatpandekager ] Kødsovs ] Kold rejesuppe ] Kontakt ] Kransekage ] Krydderflutes ] Kylling i karry ] Lammekølle i grillen ] Løgsersuppe ] Løjsercreme ] Løjservisdom ] Løse ris ] Marengs ] Mænd og kvinder ] Chokolademarengs ] Marineret Kalkun ] Marinerede og røgede rejer ] Mågeragout ] Mål og vægte ] Nudler i kokosfløde ] Ostekiks ] Pasta ] Pastinakmos ] Ris1grød ] Ris med rejer og grønt ] Roastbeef ] Rugbrød ] Rugbrødskugler ] Rævesovs ] Rødvinsredning ] Røget bacon ] Røget filet ] Rom & Cola ] Romteddy ] Salsa ] Soyaristede mandler ] Stegte ris ] Sømsuppe ] Spejlægsandwich ] Stegetemperaturer ] Støbejernsgrej ] Surdej ] tzatziki ] 2matsuppe ] Vafler ] Vokabularium ] Wokret m kylling ] Webmaster ]